Estetik Ameliyattan Sonra
Nasıl Görüneceksiniz?

Crisalix 3D augmented reality görüntüleme sistemi nedir?

“Bir estetik işlem yaptıracağım ama sonrasında nasıl görüneceğim?”

“Ameliyat sonrası burnum nasıl görünecek?”

“Daha büyük protez acaba nasıl durur”

Bu sorular küçük ya da büyük her estetik girişim öncesi akla gelir.

Özellikle estetik ameliyatlar öncesinde danışanlar, işlem sonrasında nasıl görüneceklerine dair bir fikir edinmek isterler.

Öncesi-sonrası fotoğraflar yeterli mi?

Bu durumda biz plastik cerrahların yapabileceği iki şey vardır.

İlk seçenek daha önce ameliyat ettiğimiz kişiler arasından başvuran kişiye benzer hastalarımızı seçip önce-sonra fotoğraflarını göstermektir. Örneğin karın germe işlemi için başvuran kişiye, daha önce karın germe yapılmış hastalarımızın sonuçlarını göstermek oldukça iyi bir yöntemdir. Meme küçültme talep eden kişiye 1 yıl sonra dikiş izinin ne kadar ince görüneceğini anlatmak için başka bir hastamızın ameliyat sonrası birinci yıl fotoğraflarını göstermek çoğunlukla işe yarar. Böylece başvuran kişiler iyileşmeden sonraki iz durumunu anlayabilir ve geç dönem sonuçlar hakkında yaklaşık bir fikir sahibi olabilirler.

Ancak bazı durumlarda eski hastalarımızın önce-sonra fotoğrafları yeterli olmamaktadır.

Örneğin burun ameliyatı için başvuran kişi yandan, karşıdan, alttan nasıl görüneceğini merak eder. Ya da “Burun sırtı kavisli yapılsa nasıl durur, düz yapılsa daha mı iyi olur? Burun ucu ne kadar kaldırılmalı? Burun ameliyatından sonra üst dudağım nasıl görünür?” gibi pek çok soru ile gelir. Meme büyütme yaptırmayı düşünen bir kadının aklında da protez boyutu ve protez şekli ile ilgili pek çok soru vardır.

Bu soruların hepsini eski hasta fotoğraflarını göstererek çözmek mümkün değildir.

O halde çözüm ne?

Son yıllarda bu soruları daha iyi yanıtlamak için elimizde daha iyi silahlar var: Fotoğraf şekillendirme ve simulasyon programları

Günümüzde her plastik cerrah bu fotoğraf şekillendirme programlarından en az bir tanesini kullanır. Önce hastanın fotoğrafı çekilir, daha sonra bu fotoğraf üzerinde değişiklikler yapılarak en beğenilen sonuca ulaşılmaya çalışır.

Biz bunlar arasından CRISALIX simülasyon programını kullanmaktayız.

Crisalix nedir?

Crisalix yapay zeka (artificial intelligance - AI) ve geliştirilmiş gerçeklik (augmented reality - AR) teknolojileri kullanarak 3 boyutlu (3D) görüntüler oluşturmaya yarayan gelişmiş bir programdır. Bu program kendi kendine öğrenme yeteneğine sahiptir ve zaman içinde kendini geliştirip daha yüksek kalitede fotoğraflar üretebilir.

Crisalix programının avantajı nedir?

* Muayene için geldiğinizde 3D görüntünüzü oluşturmak için işlem bölgesinin 30 saniyede taraması yapılır. Ardından oluşturulan görüntü yine program ile arzu edilen şekilde değiştirilir. Hastanın ya da cerrahın istediği, merak ettiği değişiklikler görüntü üzerinde yapılabilir.

Böylece çok hızlı bir şekilde işlem sonrası görüntünüz hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

* Hatta isterseniz sanal gerçeklik (virtual reality-VR) gözlükleri kullanarak dışarıdan kendinize bakabilir, örneğin yeni memelerinizin bikini içinde nasıl duracağını önceden görebilirsiniz. VR ile 4D görüntüleme günümüzde sadece Crisalix ile sunulan bir teknolojidir.

* Başka şehirden ya da başka ülkeden başvuran kişiler, uygun çekişmiş 3 adet fotoğraf gönderdiklerinde on-line konsültasyon yaparak bu fotoğraflardan oluşturulan simüuasyon üzerinde konuşmak mümkündür.

Oluşturulan simülasyon ameliyat sonrası kesin sonucu gösterir mi?

Ameliyat yapmak elbette 30 saniyede yapılan bir simulasyondan farklıdır. Sımulasyon programında istenen her değişiklik yapılabilirken gerçek hayatta bu değişiklikler dokuların ve yapıların izin verebildiği ölçüde gerçekleştirilebilir.

Ayrıca simulasyon programları tamamen durgun, statik görüntüler yaratırken gerçek hayatta vücudumuzun tüm kasları her zaman hareketlidir ve anlık olarak şekil-pozisyon değiştirir.

Dolayısı ile yaratılan imajlar son hali göstermez. Oluşturulan görüntülerden yola çıkılarak ameliyat sonucu garanti edilemez.

Bu simülasyon programlarının amacı son hali göstermek değil, yapılacak işlemin olası sonucu hakkında fikir vermek, cerrah ile hastanın birbirlerini daha iyi anlamalarını sağlamaktır.